Hlavní navigace

Jan Tuna: Prima nepokrytě kope za ČSSD

30. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 10. 2009

Jan Tuna, který byl ještě před několika měsíci zástupcem šéfredaktora zpravodajství televize Prima, se do této stanice nekompromisně opřel na svém blogu. Televizi obvinil z toho, že nadržuje jedné politické straně, kterou je ČSSD. Tuna tak reagoval na odchod Milana Šímy z postu moderátora nedělní diskuse Partie, kterého považuje za uznávaného a profesionálního novináře.

VIP BLOG DIGIZONE.CZ: Od kdy Primu řídí Lidový dům?

Bývalý zástupce šéfredaktora primáckého zpravodajství uvádí ve svém textu několik případů ovlivňování reportáží v době, kdy na post po Pavlu Zunovi nastoupila Jitka Obzinová. Snahy ovlivnit zpravodajství byly podle Tuny prý už v době, kdy ho vedl spolu se Zunou, ale nátlaky se dařilo odrážet. Stačí se jen pozorně dívat a neuplyne pomalu týden, abychom neviděli, komu zpravodajství Primy slouží. Ve volbách, které se blíží, totiž jde některým o vše, konstatuje Tuna.

K TÉMATU: Milan Šíma skončil na Primě, chtěl si do Partie pozvat Miloše Zemana

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Novým moderátorem Partie na Primě bude Punčochář

Když se pak bývalá tvář Primy dozvěděla, kdo bude místo Šímy diskusi dočasně moderovat, s lehkým sarkasmem dodala: To se už musím jen smát. Je to ten samý člověk, který umožní, aby jako jediný nezávislý politolog vystoupil k nejzávažnější politické události roku člověk placený stranou, která má v tu chvíli máslo na hlavě. Jakoukoli politizaci zpravodajství ale odmítl včera pro server Týden.cz samotný generální ředitel české komerční dvojky Marek Singer, který uvedl, že jde pouze o konspirační teorie, které se v takových chvílích vynoří.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).