Hlavní navigace

Jan Svoboda by do týmu ČT přivedl exředitelku komunikace BBC

12. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 9. 2011

V případě, že by se generálním ředitelem České televize stal bývalý šéf marketingu Primy Jan Svoboda, do svého poradního týmu by angažoval i exředitelku komunikace britské BBC, šlechtičnu Tinu Stowellovou. Informuje o tom server iDNES.cz. Stowellová už s myšlenkou předběžně souhlasila. Svoboda uvedl, že by bývalou manažerku BBC využil několikrát do měsíce, dle jejich možností.

K TÉMATU: Kdo jsou finalisté konkurzu na ředitele České televize a s čím přicházejí?

Svoboda pro server iHNed.cz dále uvedl, že České televizi chybí odvaha. Její zaměstnanci se bojí přicházet s novými projekty a prosazovat svůj názor. Z BBC, kterou si bere jeden z kandidátů na generálního ředitele za svůj vzor, by na obrazovce českého veřejnoprávního média viděl rád formát docu-soap, jež divákům lépe přiblíží například historické události a postavy. Důležité ale je, aby tvůrci z ČR sami přicházeli s novými a neotřelými nápady a formáty, které by byly pro diváky ČT přínosem, konstatoval Svoboda.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Události, komentáře přinesou rozhovory s finalisty konkurzu na šéfa ČT

Bývalý marketingový ředitele televize Prima, který je držitelem titulu MBA z univerzity Nottingham Trent, se také vyjádřil k možnosti spuštění pátého televizního programu, jež by byl určen dětem. S myšlenkou jeho spuštění koketuje ve svém projektu exšéf Novy Petr Dvořák. Podle Svobody není absence této stanice tím hlavním, co by Českou televizi trápilo. Důležité je podle jeho slov spíše přivedení mladší divácké skupiny k obrazovce. Veřejnoprávní televize by měla umět oslovit i tyto diváky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).