Hlavní navigace

Pokorný končí jako zpravodaj ve Francii. Rozhlas pozici ruší

21. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 10. 2010

DOPLNĚNO O VYJÁDŘENÍ J. POKORNÉHO Český rozhlas zruší k 1. lednu příštího roku post zpravodaje ve Francii. Znamená to, že z něj bude stažen Jan Pokorný, který dříve působil jako moderátor Ranního Radiožurnálu. Informoval o tom ekonomický deník E15. Někdy před měsícem jsem požádal o uvolnění z postu zpravodaje z rodinných důvodů. Vracím se do Prahy, uvedl pro DigiZone.cz Pokorný.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas oblékl svůj web do nového vizuálu

Rada dostala tuto informaci. Protože rozhodování o postech zahraničních zpravodajů je čistě v kompetenci managementu Českého rozhlasu, rada k tomu zřejmě nebude přijímat žádné usnesení, uvedla pro deník předsedkyně Rady ČRo Dana Jaklová. Zpravodajství z Francie by však nemělo být od roku 2011 ve vysílání Rozhlasu opomenuto. Má ho pokrývat externista. Z Paříže by měl být slyšet opět Jan Šmíd. Pokorný z ČRo neodchází. O jeho dalším působení ve veřejnoprávním médiu se rozhodne po jeho návratu. V této věci už by mohlo být jasno příští týden.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).