Hlavní navigace

Jakub Vágner natočí nové dokumenty pro Discovery, koproducentem bude ČT

17. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cyklus se má natáčet v příštím roce, ale termín vysílání zatím není stanoven. V minulosti Vágner pro Českou televizi vznikly série S Jakubem na rybách a Rybí legendy Jakuba Vágnera.

Světově známý a uznávaný český rybář a dobrodruh Jakub Vágner, který se proslavil především spolupráci s tematickým kanálem National Geographic, se chystá na natáčení nového dokumentárního cyklu, tentokrát však pro konkurenční Discovery Channel. Informuje o tom ekonomický deník E15, jemuž informací potvrdil sám Vágner. Podle jeho slov jde o doposud největší výzvu, před kterou zatím stál. Discovery chystá sérii Vágnerových dokumentů nabídnout globálně a její teoretický zásah by tak měl být až dvě miliardy diváků. První díl se má natáčet v africkém Kongu.

BRAND24

Z ARCHIVU: Rybář Jakub Vágner od 28. dubna v seriálu National Geographic Channel

Na seriálu se má jako koproducent podílem i Česká televize. Diváci si určitě vzpomenou na dobu, kdy se v jejím vysílání objevily například formáty S Jakubem na rybách, případně Rybí legendy Jakuba Vágnera. Sama koprodukce s celosvětově významným televizním hráčem je pro Českou televizi prestižní, participovat bude i na výnosech z obchodních aktivit, sdělila ekonomickému listu mluvčí veřejnoprávního média Alžběta Plívová. V úvahu by sice připadala i možnost, že Česká televize natočí cyklus sama a následně by ho prodala. To by ale byla pochopitelně nákladnější cesta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).