Hlavní navigace

Jaké budou Vánoce a Silvestr na Barrandově? Plné filmů, hlavně českých

9. 12. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Alternativní svátky. Tak právě těmito dvěma slovy by se dala nejlépe vystihnout vánoční a především silvestrovská nabídka digitální plnoformátové televize Barrandov. Když se totiž podíváme do jejího programového schématu na poslední týden letošního roku, marně bychom zde hledali estrádní zábavu nebo skeče. Najdete tu naopak ale kvanta českých filmů. Na své si přijdou především příznivci Antonie Nedošínské, kteří ji uvidí minimálně ve třech snímcích. Jediným zábavným pořadem Barrandova bude o svátcích pěvecká show Helena na Broadwayi.

Vánoce přijdou na Barrandově zvolna

Určit ve schématu digitální plnoformátové televize TV Barrandov začátek vánočního programu není nic jednoduchého. Mohli bychom sice jednoduše říci, že půjde o 24. prosinec, ale zas tak jednoduché to není. Už o dva dny předtím se totiž objevují určité náznaky. Například ve středu 22. prosince v 16:10 je do vysílání zařazen film Studentská máma, který rozhodně není snímkem pro typický všední den. V programovém schématu byste ho hledali spíše o víkendu. Jde o klasickou českou romantickou komedii v hlavní roli s Antonií Nedošínskou z roku 1935. Snímek tedy patří mezi takzvané filmy pro pamětníky. Další tuzemský film – Pumpaři od Zlaté podkovy – je připraven na dvacátou hodinu. V díle z roku 1978, které napoví, jak snadno přijít „k velkým penězům“, se objeví mimo jiné i Gábina Osvaldová, Jiří Krampol nebo Jiří Bartoška. Na 23. prosince se tak programové schéma příliš neliší od normálu. Diváci se však mohou těšit na další českou komedii – Vdavky Nanynky Kulichovy. Ta poběží na Barrandově od 16:20 a i v ní uvidíme mimo jiné opět Antonii Nedošínskou, kterou mají diváci z těchto filmů spjatou především s rolí takzvaných „máti“. Na dvacátou hodinu je pak připravena Houpačka s Lenkou Vlasákovou z roku 1990. Prvním typicky vánočním snímkem bude však ještě ten den ve 22:20 americká komedie Vezmeš si mě? z roku 2008.

Gumídci - Barrandov

Ani na Štědrý den nepřijdou dětští diváci v pravidelném čase o Animáček a všechny postavičky včetně Gumídků

Na Štědrý den vánoční program již od rána

Zatímco dny před Štědrým dnem nebude Barrandov krmit své diváky vánočním programem, 24. prosince už tak učiní hned od rána. Na tři čtvrtě na osm je připraven rodinný film Vánoční zázrak. Milovníky českých filmů potěší v 11:45 Tetička. Tuzemských snímků především staršího data bude mít ostatně Barrandov o Vánocích v programu habaděj. Na druhou stranu nepůjde o žádné skvosty. Téměř všechnu klasiku si totiž mezi sebe rozebraly ostatní velké televize. Proto na Štědrý den uvidíme z tuzemských snímků například Lásku s vůní pryskyřice, Konečně si rozumíme nebo Jak se točí rozmarýny. V době, kdy Česká televize, Nova a Prima budou vysílat své hlavní vánoční taháky (například ČT 1 svou novou pohádku Peklo s princeznou), nasadí Barrandov svůj tradiční dětský blok Animáček. Ani tehdy v něm nebudou chybět Gumídci nebo Šmoulové. Ze zahraničních snímků připravil digitální plnoformátový kanál do vysílání například Tátu pod stromeček nebo Cestu za Vánocemi. Až na půl jedenáctou večer je připravena show Helena na Brodwayi, ve které se kromě Heleny Vondráčkové objeví také Jiří Korn, Bára Basiková nebo Petr Kolář. Štědrodenní program pak bude finišovat patnáct minut před půlnocí americko-kanadskou rodinnou komedií Vánoční loupež.

Vánoční výlet - Barrandov

K vánočním svátkům může patřit i výlet. Udělají si ho i Michael Madsen a Alexandra Paul. Zda vám ale přinesou do domácnosti tu pravou sváteční pohodu, to vám opravdu garantovat nemůžeme. (Foto: archiv TV Barrandov)

1. a 2. svátek vánoční – opět tuzemské i zahraniční filmy

Pokud si budete chtít užít Antonii Nedošínskou i v dalším filmu, z Barrandova nepřepínejte ani den následující. Můžete se totiž těšit na film Zlatá Kateřina, který nabídne příběh o paní Kateřině, která se věčně topí v dluzích, ovšem má jí dorazit bohaté dědictví z Ameriky. Kdo tuto českou komedii z roku 1934 viděl, ví, že v ní o tradiční a kvalitní tuzemský humor z první republiky nebude nouze. Z dalších snímků jsou připraveny pro diváky například Kopretiny pro zámeckou paní nebo Tři zlaté vlasy děda Vševěda z roku 1963. Ze zahraničních filmů pak diváci na Barrandově uvidí například Dívku s perlou, Nebezpečné probuzení nebo Vánoce v nemocnici. 26. prosince, tedy na 2. svátek vánoční, bude slavnostní program pokračovat snímky Kaňka do pohádky, Zlaté Vánoce, Těžký život dobrodruha, Stav ztroskotání a Jestřábí moudrost. Jedním z novějších filmů bude v programovém schématu dva roky starý Vánoční výlet. Zmiňovat se o programu mezi svátky, tedy v době od 27. do 30. prosince nemá příliš cenu, protože příliš perel bychom tu stejně nenašli. Jedná se například o Zlatou svatbu, Samorosta a Evo, vdej se!

BRAND24

Helena na Broadwayi - Barrandov

Čím starší, tím vypadá lépe – Helena Vondráčková (Foto: archiv TV Barrandov)

Silvestr bez estrád

Tak přesně takový bude poslední den roku 2010 na Barrandově. Zapomeňte na Čmaňu nebo Mejdan roku z obýváku či prima Krause. Pokud už vám estrádní zábava poleze krkem, právě pro vás je vhodnou alternativou tato digitální plnoformátová stanice. Tak schválně, tipli byste si, že necelé dvě hodiny před koncem starého roku zde bude začínat francouzská komedie Grand restaurant pana Septima s Louisem de Funesem, nebo že od 20 hodin tu poběží česká pohádka O medvědu Ondřejovi? Asi těžko. Silvestrovský program nebude připomínat zkrátka vůbec nic – až půlnoční Vítání Nového roku 2011 a repríza pěvecké show s Helenou Vondráčkovou a jejími hosty. To bychom ale ještě moc předbíhali. Vezmeme-li to popořádku pěkné od brzkého rána, diváci se mohou těšit například na Báječného tučňáka na létajících strojích, Indiány z Větrova, českou komedii Volejte Martina nebo tuzemský film Hvězda padá vzhůru. Barrandov ještě ve stejný den odvysílá také snímky Ryba na suchu, Mé jméno je Nikdo; Kdo najde přítele, najde poklad a Kam pánové, kam jdete.

Budete se na konci roku dívat na TV Barrandov?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).