Hlavní navigace

Jaká témata otevře TVCON 2013, konference o komerčním využití aplikací Smart TV?

11. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

První odborná konference v Česku zaměřená na komerční využití aplikací pro chytré televizory proběhne 7. března 2013 v pražském Konferenčním centru City

Po kulatých stolech o digitalizaci televizního vysílání a Video Internet Foru přichází server DigiZone.cz s další odbornou konferencí, tentokrát zaměřenou na komerční využití aplikací pro chytré televizory. První ročník akce TVCON 2013 proběhne ve čtvrtek 7. března 2013 v pražském Konferenčním centru City. Spolupořadatelem celodenní konference, jež se bude ve třech samostatných blocích zabývat potenciálem televizních aplikací pro firemní byznys, technickými možnostmi současných televizních přijímačů a boji o koncového uživatele, je společnost Mautilus.

PODROBNÝ PROGRAM: TVCON 2013 – television technology for end users

Hned na úvod prvního bloku seznámí Petr Mazanec, vedoucí vývoje aplikací pro chytré televizory společnosti Mautilus, účastníky konference s tím, co přináší aplikace v televizních zařízeních, pro jsou a proč jsou zajímavé. Obsahový specialista Smart TV u společnosti Samsung pro Českou republiku a Slovensko Pavel Mizera naváže přednáškou o trendech v oblasti Smart TV a úvodní blok uzavře výkonná ředitelka divize Nových médií České televize Pavlína Kvapilová přehledem reálných zkušeností s provozováním hybridní televize HbbTV.

PŘIHLÁŠKY: Online formulář pro registrací účastníků na konferenci TVCON 2013

Video evoluci se bude na úvod druhého konferenčního bloku, nazvaného “Od serveru ke klientovi”, věnovat Radek Přikryl ze společnosti RM Progres, která zajišťuje administraci videoslužbě Topfun, nejrozšířenější lokální videotéce v chytrých televizorech na českém a slovenském trhu. Výkonný ředitel společnosti Visual Unity Jakub Kabourek pohovoří o trendech a zkušenostech v oblasti IPTV, OTT a multiscreenu. Oba pánové poté budou k dispozici v panelové diskusi, kde se budou moci ptát i účastníci konference.

SEZNAM PŘEDNÁŠEJÍCÍCH: Kdo vystoupí na konferenci TVCON 2013

Třetí blok TVCON 2013 zaměřený na boj o koncového uživatele odstartuje prezentací analytika strategického rozvoje Českého rozhlasu Filipa Rožánka o rozhlasu v multimediální době. Zamyslí se například nad tím, jak chce letos devadesátileté médium zaujmout internetovou generaci a jak se vizualizace podepíše na rozhlasové digitalizaci. Martin Kunčický z portálu Seznam.cz nastíní téma “Člověk k televizi vs. televize k člověku”, zaměřené na služby video on demand a ředitel Voyo.cz Petr Horák přiblíží dva roky zkušeností s provozováním placené videotéky televize Nova.

BRAND24

Po každém bloku, které bude moderovat šéfredaktor serveru DigiZone.cz Jan Potůček, bude následovat krátká panelová diskuse, na závěr celé konference se pak k hlavním tématům vrátí všichni vystupující. Souběžně s prezentacemi budou v Konferenčním centru City probíhat i tři workshopy: ukázky programování aplikací pro Smart TV od Pawla Buczynského ze společnosti Samsung, výovj cross-platform aplikací na webkitu od Petra Mazance a Daniela Regéciho ze společnosti Mautilus a Xbox 360 – ovládání a integrace s internetem od Štěpána Bechynského z Microsoftu.

TVCON 2013 by si neměl nechat ujít nikdo, kdo plánuje investovat do vývoje aplikací pro chytré televizory, ale ani provozovatelé těchto služeb, marketingoví specialisté, techničtí ředitelé televizí, vývojáři, zástupci reklamních agentur a odborníci z oblasti televizní techniky. Podrobný program a formulář pro přihlášení na tuto akci najdete na speciální stránce www.tvcon.tv.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).