Hlavní navigace

Jak lidé z branže hodnotí výkon Kratochvílové a Šebrleho ve zprávách Primy?

7. 7. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Postřehy Martina Ondráčka, Vladimíra Mužíka, Jiřího Závozdy, Kateřiny Fričové, Evy Jurinové a Jakuba Horáka na novou moderátorskou dvojici Zpráv FTV Prima

Nasazení bývalého reprezentanta v desetiboji Romana Šebrleho a loňské vítězky České Miss Gabriely Kratochvílové na moderování hlavní zpravodajské relace televize Prima překvapilo celý trh. Nezvyklá moderátorská dvojice přispěla k vyšší sledovanosti Zpráv FTV Prima, zároveň ale rozpoutala hodně diskusí na sociálních sítích. Server DigiZone.cz proto oslovil vybrané zástupce mediální, a především pak televizní branže, aby se jich zeptal na fundovaný názor. Mezi zpovídanými nechybí ani bývalí manažeři Primy či dva někdejší ředitelé zpravodajství konkurenční televize Nova.

Jiří Závozda

bývalý šéfredaktor zpravodajství FTV Prima (nyní místopředseda Rady ČT)

Zprávy v komerčních televizích jsou stále více o zábavě. Tak je mohou dělat profíci jako Terezie Kašparovská, i populární tváře. Šebrle je sympaťák, tak proč ne? Já ale preferuji kontinuální zprávy na ČT 24, které dělají profesionálové.

 
 
 
 
 

Martin Ondráček

bývalý ředitel zpravodajství TV Nova (dnes ČRo Radiožurnál)

Z komerčního televizního zpravodajství se v posledních letech vytratilo to nejdražší. Unikátní, chcete-li exkluzivní novinářské informace. Určitě je fajn mít obrovskou plazmu, HD studio, hromady živých vstupů a hudebního režiséra v teamu. Bylo by ale ještě lepší najmout novináře, kteří občas propašují do toho infotaimentu taky nějaké to info. Otázka je, kde na ně vzít peníze. Myslím, že není důležité kdo moderuje, ale co prodává. A na tom nic nástup nové dvojice na Primu nezměnil. Gabriela bude jednou výborná. Má silné, empatické televizní oči. Před Romanem je obrovský kus práce.

 

Vladimír Mužík

bývalý ředitel zpravodajství TV Nova (dnes generální ředitel Ecopress)

Oba dva vypadají dobře. Každý moderátor to má ze začátku složité a já si začátky některých pamatuji, takže vím, že tito dva jsou velmi nadějní… Projev mají dobrý a je vidět, že se s nimi pracuje a myslím, že do tří měsíců budou úplní profesionálové. Osobně si však myslím, že zprávy dělá zprávami obsah a to žádní moderátoři nemohou dohnat…

Kateřina Fričová

bývalá generální ředitelka Primy

Hezká reklama, věřím i, že se někteří nediváci primáckých zpráv ze zvědavosti podívají. Otázka samozřejmě bude, zda se budou vracet. Já sice jsem nedivák Zpráv Primy, ale fakt, že bývalý sportovec čte zprávy, pro mne není dostatečná motivace, takže u nedívání se vytrvám.
Holt jsem proti reklamě imunní :-))

 
 
 
 
 

Jakub Horák

marketingový expert

Důležitá budou jedině čísla. Nicméně pochybuju, že kdokoli sleduje zprávy Primy kvůli sofistikovaným analýzám, takže angažmá populárních tváří nejspíš sledovanost zvedne. Je to správný tah ve chvíli, kdy Prima přebírá od Novy pozici leadera trhu.

 
 
 
 
 

Eva Jurinová

bývalá moderátorka Televizních novin na Nově

Ve své zatvrzelosti a přesvědčení, že zprávy by měli moderovat  starší a zkušenější novináři, jsem v tomto případě na menším ústupu a v očekávání, že mě instinkt nezradí.

Slečna Gabriela má ohromující charisma a je jedna z mála „missek“,která prvoplánově vysílá něco více, než jen sexy signály. Když si odmyslím romantické šatičky a zdobení do plesů,přimyslím elegantně-sportovní šmrnc a pár let navrch, připadá mi, jako by v těch zprávách byla odjakživa. Prostě si spolu rozumějí a že se při nich cítí dobře a přirozeně, to bylo patrné už při televizní premiéře. Počáteční nejistota skrytá do úsměvů či přebreptů je normální, bez toho by to snad ani nešlo!:-)

Měla jsem možnost ji poznat. Je inteligentní,empatická a bystrá. Mile mě překvapilo, že moderování zpráv vnímá komplexně jako část novinářské profese.

BRAND24

Roman Šebrle je hotová osobnost, mimo jiné idol žen! Muž v nejlepších letech, bez skandálů,ve společnosti vnímán jako autorita.To jsou pro tuto práci nezbytné přednosti, a že se v nové televizní pozici teprve hledá,je samozřejmé. Už dokázal, že umí být nejlepší na světě, a tak nepochybuji,že stejně bravurně zvládne i svou jedenáctou disciplínu. S komunikací neměl nikdy problém. Má bohaté zkušenosti a já si ho umím představit jako důvěryhodného moderátora zpravodajství.

Myslím, že tato neobyčejná dvojice, která si vzájemně sluší, byla dobrá volba. Teď už jen oběma zbývá zdokonalit zpravodajskou dikci, pracovat s hlasem, přizpůsobit výraz a získat jistotu, kterou upevní čas, pády a vzestupy a zejména každodenní zkušenost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).