Hlavní navigace

IPTV operátoři Netbox a AIM nechají zákazníky, ať si sestaví programové balíčky sami

23. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na výběr je víc než 150 programů, z nichž si klienti mohou sestavit dva základní balíčky: menší s 60 televizními stanicemi a větší s 130 kanály. K nim lze dokoupit i další jednotlivé stanice.

Vlastní sestavování balíčků placených televizních programů umožní svým zákazníkům poskytovatelé IPTV služeb Netbox a AIM. „Nově si zákazníci těchto společností mohou každý měsíc sami vybrat, které kanály a pořady chtějí sledovat. Na výběr přitom mají z více než 150 kanálů, za které by jinak zaplatili vysoké částky. Základní televizní nabídka přitom začíná na 250 Kč vč. pronájmu HD set-top boxu,“ sdělil Aleš Padrta, generální ředitel společnosti Smart Comp., která je provozovatelem Netboxu a dodavatelem řešení pro platformu AIM od společnosti Planet A.

K TÉMATU: Nahrávání a časový posun používá až 80% zákazníků IPTV služeb Netbox a AIM

Na výběr jsou dva základní programové balíčky TV Menší s 60 programy za 250 korun měsíčně a TV Větší se 130 programy za 450 korun měsíčně. „Každý zákazník si vybere svou vlastní programovou skladbu, kterou může každý měsíc bezplatně měnit, podle nálady nebo požadavků dalších členů rodiny,“ vysvětluje Padrta. „Když chci sledovat sport, navolím si více sportovních kanálů, například na úkor hudby, která mě daný měsíc nezajímá. A přitom platím stále jednu cenu a nemusím si objednávat žádné balíčky navíc,“ dodává.

ČTĚTE TAKÉ: Televize v rozlišení 2K a 4K? Pilotní projekt její distribuce začíná v Brně

BRAND24

Oba balíčky navíc obsahují základní skladbu kanálů, která je k dispozici všem zákazníkům sítě Netbox a AIM a je k dispozici pro přehrání na mobilních zařízeních s iOS nebo Android. „Služba se jmenuje Moje televize a zákazník může po její aktivaci tyto kanály sledovat na svých chytrých zařízeních, kdekoliv v rámci sítě Netbox,“ uvedl Aleš Padrta. „Abychom zákazníky co nejvíce potěšili, od dubna jsme též výrazně zlepšili funkci time-shift, která umožňuje spustit pořady z minulosti. U Netboxu i AIMU, až 48 hodin do minulosti, jak na set-top boxu, tak i v mobilu nebo tabletu.“ 

Vylepšení time-shift si mohou zákazníci v dubnu aktivovat na jeden měsíc zdarma na zkoušku. K základním programovým balíčkům pak Netbox a AIM umožní dokupovat jednotlivé kanály navíc. Jeden vyjde na 35 korun měsíčně, u výběru pěti kanálů navíc je měsíční poplatek 150 korun. „Zákazníci mohou využít další nové funkce, kterou známe ze zahraničí jako ala-carte. Zaplatí jen ten kanál, který chtějí,“ vysvětlil Martin Havrda z AIM. V ceně všech balíčků je také možnost využití videorekordéru s prostorem na 10 hodin záznamu, který lze rozšířit až na 100 hodin. „Nahrávky lze aktivovat vzdáleně přes mobilní aplikace, několik dní dopředu nebo až 48 hodin zpětně. Následně jsou k dispozici jak v televizi, tak na mobilu nebo v tabletu,“ dodává Havrda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).