Hlavní navigace

Internetová televize Stream.cz vyrazila do boje s podvodnými televizními soutěžemi

18. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zastavení pořadu Sexy Game je jen pomyslnou špičkou ledovce. Podobných soutěží je na českých obrazovkách celá řada, Active TV si na nich přímo založila své podnikání.

S podvodnými televizními soutěžemi, s nimiž si neví rady ani česká legislativa, vyrazila do boje internetová televize Stream.cz, jejímž provozovatelem je společnost Seznam.cz. Ta hlásí první úspěch v této pomyslné bitvě. Po odvysílání pořadu A dost! dosáhla okamžitého stažení soutěže Sexy Game na hudební televizi Óčko. Sexy Game fungovala na principu, kdy divákům byly skrze televizní obrazovku předkládány úkoly a následně měli volající dospět k jejich vyřešení. Problém byl v tom, že například za celou dobu pořadu se do něho nikdo nedovolal, což osobně vyzkoušel moderátor Jan Tuna, který takto provolal tisíce korun.

VIDEO: Pořad A dost! na internetové televizi Stream.cz

Celý telefonát tak stál bezmála deset tisíc korun, aniž by za tu dobu do studia někoho spojili. Lze jen těžko odhadovat, kolik dalších lidí se do studia v tu samou dobu snažilo dovolat, popsala na blogu Seznamu mluvčí Irena Zatloukalová. Jsem moc rád, že vedení televize Óčka podvodný pořad okamžitě zrušilo, pochválil si samotný aktér reportáže Jan Tuna, který ovšem s touto aktivitou nekončí. Naznačil, že se bude zabývat i dalšími podvodnými soutěžemi. My v natáčení budeme pokračovat, protože se hlásí spousta okradených, dodal.

BRAND24

K TÉMATU: Active TV je automat na peníze od důvěřivých lidí, zlobí se divák z Domažlicka

Seznam.cz se v této věci obrátil i na majitele televize Óčko Andreje Babiše, který mimo jiné vlastní celou skupinu Mafra. Babiš připustil, že okradené diváky se bude ministerstvo snažit kontaktovat a vrátit jim peníze. Budeme se ho ptát, jak je možné, že jeho podřízení na příslušném odboru ministerstva provádějí kontrolu těchto podvodných soutěží bezvýsledně už půl roku, a tím pádem okrádání dál  pokračovalo, uvedl Jan Tuna. Pořady tohoto typu se v Česku za poslední roky velmi rozšířily. Podnikání přímo na tomto businessu si založila Active TV, kterou řídi maďarský vlastník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).