Hlavní navigace

Interkamera 2006 nabízí k vidění i několik set-top-boxů

19. 4. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 4. 2006

Na pražském Výstavišti dnes začal 24. ročník výstavy foto a video techniky, Interkamera 2006. Tradiční akce ukazuje, podobně jako v předchozích letech, především novinky ze světa digitálních fotoaparátů, tiskáren a informačních technologií. DigiZone.cz v západním křídle Veletržního paláce objevil ale i několik set-top-boxů, digitálních přijímačů pro PC a jeden televizor s DVB-T tunerem. Letos pořadatelé inzerují navíc výstavu Digema 2006 zaměřenou na novinky ze světa spotřební elekroniky, v praxi ale najdete všechny vystavovatele na jednom místě. Interkamera 2006 nabízí bohatý doprovodný program workshopů a seminárů. Akce končí večer v pátek 21. dubna.

Vystavený televizor s ladicím obvodem pro zemské digitální vysílání je značky Grundig a jmenuje se Lenaro, na Výstavišti je 72palcové verzi, vyrábí se i v dalších úhlopříčkách. Set-top-boxy Homecast pro DVB-T jsou v Holešovicích čtyři, kromě známého modelu T 3000 jsou to i přijímače T 3102 (dva tunery), T 3010 MHP (podpora multimediálních aplikací) a T 8000 PVR (dva tunery, 80 GB pevný disk). Zmíněné výrobky naleznete v nabídce firmy Allcom. Pinnacle, divize společnosti Avid, které má dobré jméno ve světě profesionální editace videa, nabízí na Výstavišti i ve svém katalogu celou řadu digitálních přijímačů pro PC. K dospozici jsou v USB, PCI i PCMCIA verzi, a to jako čistě DVB-T výrobky, nebo v hybridní kombinaci i pro analogové vysílání. DigiZone.cz se pokusí některý z vystavených set-top-boxů i tunerů pro PC získat do testu na recenzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).