Hlavní navigace

Insolvenční řízení proti TV Metropol odhalilo, že jejím vlastníkem není Mladá fronta

15. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pražská regionální TV Metropol čelí insolvenci kvůli dluhu za nájem studia ve Francouzské ulici. Vydavatelství Mladá fronta jej odmítá zaplatit a tvrdí, že stanici nevlastní.

Vlastníkem vysílací licence pražské TV Metropol není vydavatelství Mladá fronta, jak by se mohlo zdát z informací, které se objevily v posledních dnech. Firma totiž veřejně odmítla zaplatit dluh, který má TV Metropol vůči společnosti Café Retro za pronájem prostor pro svoje studio ve Francouzské ulici na Praze 2. Licencovaná společnost Metropol TV kvůli tomu čelí insolvenčnímu řízení. Podle agentury ČTK dluží celkem 349 300 korun.

K TÉMATU: TV Metropol obnoví řádné vysílání “do několika týdnů”, slibuje její nový majitel

Vydavatelství Mladá fronta v uplynulých dnech potvrdilo, že vyrábí nové pořady pro TV Metropol a do několika týdnů obnoví plnohodnotné vysílání. Nyní se ale ukazuje, že tak činí nikoli z pozice majitele, ale servisní společnosti, která má na starosti obsah vysílání a obchodní aktivity. Mluvčí Mladé fronty Pavla Míčová serveru DigiZone.cz řekla, že televizní divize vydavatelství nabere část původních zaměstnanců TV Metropol a vystaví nové obchodní oddělení z dvacítky inzertních manažerů.

BRAND24

ČTĚTE: Televize Metropol přejde na běžné vysílání, převezme ji vydavatelství Mladá fronta

Podle obchodního rejstříku je jediným jednatelem společnosti Metropol TV, která je držitelem vysílací licence TV Metropol, advokát Jan Mrázek. Ten už před časem přestěhoval sídlo firmy z Prahy do Českých Budějovic. Společnost pod jeho vedením vrátila státu vysílací licenci celoplošné zábavné televize Pětka. Metropol TV nadále dluží velké částky bývalým zaměstnancům a externím spolupracovníkům. To může být hlavní důvod, proč do firmy nevstoupilo vydavatelství Mladá fronta, které by pak muselo tyto pohledávky vypořádat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).