Hlavní navigace

Hudební kanál Nat Geo Music končí. Vysílat už nebude ani v Česku

21. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 6. 2011

Včera přinesla polská média informaci, že kanál Nat Geo Music ukončí svou distribuci. I když nebylo jasné, zdali se tak stane pouze u našich severních sousedů, nebo globálně, některé weby už zprávu přinesli jako hotovou věc, aniž by měly ověřeno, zdali se vztahuje i na ostatní trhy. Po vyjádření tuzemského zastoupení FOX International Channels pro DigiZone.cz je však jasné, že program ukončuje distribuci i v dalších zemích.

ČTĚTE TAKÉ: National Geographic HD a Nat Geo Wild HD brzy v češtině

Vždy hledáme co nejatraktivnější obsah pro televizní operátory. V souladu s tímto trendem se snažíme uvádět na náš trh co nejvíce kvalitních TV kanálů, které garantují rozsáhlou distribuci na trhu. Co se týče Nat Geo Music,vysílání tohoto vysoce kvalitního, nicméně velmi úzce zaměřeného TV kanálu bude i na území České republiky a Slovenska ukončeno dne 31. srpna 2011, uvedla Lada Dobrkovská ze společnosti Channels, která je v tuzemsku a na Slovensku oficiálním zástupcem společnosti FOX International.

BRAND24

Z ARCHIVU: Skylink od 1. května posílí o devět nových programů, šest bude v HD

Za ukončení vysílání této stanice je tak možné pravděpodobně hledat především neúspěšný boj s konkurenčními hudebními stanicemi, kterých je velké množství. Zajímavostí je skutečnost, že program se jako jediný z rodiny National Geographic vysílal na satelitu nekódovaně, a to na pozici 16 stupňů východně. I tady bude jeho vysílání pochopitelně k 31. srpnu ukončeno. Stanici má prý nahradit jiná televize, nebylo ovšem oznámeno jaká. Nacházíme se v přechodném období, a věřím, že bude ukončeno uvedením nového kanálu z produkce Fox International Channels na český a slovenský trh, dodala Dobrkovská.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).