Hlavní navigace

Hříšní lidé města pražského od pondělí na ČT HD, v nativním rozlišení

9. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 4. 2010

Populární kriminální seriál Československé televize Hříšní lidé města pražského se vrací na obrazovku České televize, a dokonce v nativním HD rozlišení. Od pondělí 12. dubna jej každý týden od 20 hodin nabídne program ČT 1 a souběžně i ČT HD. Ten lze přijímat po satelitu na kartách Skylink a CS Link, u vybraných poskytovatelů digitální kabelové televize, IPTV a zemské digitální síti 4 v Praze, Brně a Ostravě.

DISKUTUJTE: Budete sledovat Hříšné lidi města pražského v HD kvalitě?

BRAND24

Nový přepis černobílého filmového seriálu v HD kvalitě s jeho následnými obrazovými korekcemi přinese divákům podstatně ostřejší obraz s potlačeným šumem, světelně vyrovnané scény s lepším podáním v polostínech. Všem divákům, ať s televizorem HD nebo se staršími televizory formátu 4:3 nabídneme klidnější obraz a daleko lepší obrazový vjem, slibuje vedoucí archivu a programových fondů ČT Vít Charous.

Kavčí hory postupně převádějí v rámci projektu digitalizace archivu ČT vybrané tituly ze svého zlatého televizního fondu do digitální podoby ve vysokém rozlišení a kvalitnějším zvuku. U filmů a seriálů, které byly natočeny na filmovou surovinu, se čistí obraz i zvuk tak, aby odpovídaly nejvyšším současným televizním požadavkům kvality označovaným jako HD. Jedná se o vysoce náročnou a finančně nákladnou restaurační práci v zájmu kvalitního uchování „paměti národa" a její prezentace divákům ČT. Letos se dočkáme na obrazovce ještě několika takových počinů, dodal Charous.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).