Hlavní navigace

Hrdinka Kriminálky Staré město označila Slovenskou televizi za pračku peněz

17. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 12. 2010

Slovenská herečka Zuzana Fialová, kterou mohou znát čeští diváci z poslední doby například ze seriálů Kriminálka Staré město nebo Keby bolo keby (u nás uvedený na TV Barrandov pod názvem Nikdy neříkej nikdy), obvinila ve středu slovenskou veřejnoprávní televizi z toho, že jde o pračku peněz. Fialová je jedním z třiceti umělců, kteří se snaží upozornit na její nehospodárné nakládání s finančními prostředky.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenský parlament přehlasoval veto prezidenta, spojí televizi a rozhlas

Peníze se musí logicky někde ztrácet. Myslím, že končí v soukromých rukách na soukromé účely, uvedla v rozhovoru pro deník SME Fialová a dodala: Je to zkrátka pračka peněz krytá vedením Slovenské televize. Reakce na článek, který vyšel v úterý odpoledne, na sebe nenechala dlouho čekat. STV včera vydala otevřené prohlášení, v němž Fialovou vyzývá, aby předložila důkazy ke svému tvrzení, nebo vůči ní podnikne právní kroky. V článku jsou uvedená nehorázná a ničím nepodložená obvinění, uvádí STV.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Slovenská televize a rozhlas se od 1. ledna 2011 sloučí, schválili poslanci

Po reakci slovenské veřejnoprávní televize dnes vyšel na webu www.sme.sk další článek, který se staví za Zuzanu Fialovou a konstatuje, že se ji snaží Slovenská televize zastrašit. Fialová se nechce k obvinění vyjadřovat. Deník SME oslovil také úspěšného tamního producenta Andyho Krause, který stojí například za seriálem Panelák na komerční stanici JOJ, a ten konstatoval doslova, že 1,2 milionu eur za cyklus povídek je strašná suma a za takovou částku by se dal natočit i celovečerní film. Tolik peněz se na film dát nemohlo. Museli jít všude jinde, dodal Kraus.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).