Hlavní navigace

Hovory z Lán budou pokračovat, Miloš Zeman už prý nebude mluvit vulgárně

10. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – „Pan prezident zcela přesvědčivě vysvětlil své argumenty kolem slovníku, který použil,“ řekl dnes ke kauze generální ředitel veřejnoprávního média Peter Duhan.

Prezident republiky Miloš Zeman se zavázal k tomu, že už ve svém pořadu Hovory z Lán, který pravidelně vysílá Český rozhlas Radiožurnál, nebude mluvit vulgárně. Pokud by tento slib porušil, veřejnoprávní médium tento „talk format“ zruší. Na svém webu o tom informuje sám Český rozhlas. Vedení média si za Zemanovy nedávné vulgarity ve vysílání, které byly právě součástí Hovorů z Lán, vysloužilo kritiku jeho kontrolního orgánu, tedy Rady. Ta shledala, že Český rozhlas porušil jak svůj zákon, tak i Kodex. Na pravidlech pro pokračování pořadu se Zeman domluvil po schůzce s generálním ředitelem Peterem Duhanem.

K TÉMATU: Miloš Zeman porušil vulgaritami na Radiožurnálu zákon i kodex Českého rozhlasu

BRAND24

Pan prezident zcela přesvědčivě vysvětlil své argumenty kolem slovníku, který použil. Odmítá, a já ho v tomto případě chápu, jakékoli zásahy do původní struktury Hovorů z Lán, to znamená, odmítá předtáčení i odmítá zpožďování vysílání, protože by to považoval za cenzorský zásah. V tomto případě mám ten samý názor, řekl dnes ke kauze šéf veřejnoprávního média Duhan. Vystoupení Miloše Zemana v Hovorech z Lán se stalo na internetu doslova hitem a dočkalo se různých přepracování. Srandisté ho dokonce na internetu zmixovali i s další senzací YouTube, slovenskou reportáží z romského ghetta nazvanou „Tu kabel“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).