Hlavní navigace

Hokej Finsko - Česko včera bodoval. Nova měla kvůli němu jen 15% podíl

5. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 5. 2011

UVNITŘ GRAF Poslední a zároveň velice atraktivní duel základní skupiny hokejového mistrovství světa mezi týmy našich svěřenců a Finska si nenechal včera mimořádně na prvním programu České televize ujít 1 655 tisíc diváků (share – podíl na publiku – 42,89 %). Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků sledovanosti, které poskytlo novinářům samo veřejnoprávní médium.

K TÉMATU: Začíná mistrovství světa v hokeji. Kde a jak ho můžete sledovat?

Česká televize a její první program se tak logicky v době duelu, tedy v čase od 20:00 do 22:54, stala nejsledovanější na tuzemském trhu. Například skupina Nova, tedy kanály Nova a Nova Cinema, uhrála něco málo přes devatenáctipro­centní podíl v cílové skupině diváků starších patnácti let. Velice slušný podíl proti hokeji uhrála Prima, která sama o sobě měla share 17,17 %. Samotný duel Čechů s Finy, tedy bez reklam, přestávek a vstupů ze studia, si nenechal ujít 1 957 tisíc diváků (share 47,89 %).

ČTĚTE TAKÉ: Hokej Česko – Dánsko na ČT 4 vidělo 744 tisíc diváků, porazil i Novu

Veřejnoprávnímu médiu se tento týden vyplatil také tah, kdy v úterý dalo přednost hokejovému duelu Rusů se Slováky oproti fotbalovému duelu Barcelony s Realem Madrid (běžel pouze na webu). Jak informovala MF DNES, utkání našich východních sousedů si nenechalo ujít 685 tisíc diváků starších 15 let. První semifinále mezi Realem a Barcelonou sledovalo minulou středu pouze 351 tisíc diváků. Rozhodnutí výkonného ředitele stanice ČT 4 Jiřího Ponikelského se ukázalo jako správné.

BRAND24

Sledovanost jednotlivých televizních stanic v době vysílání hokejového duelu Finsko – Česko. (Zdroj: ATO/Mediaresearch)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).