Hlavní navigace

Hlavní zpravodajská relace Barrandova bude začínat v 18:45 pod názvem První zprávy

28. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dvacetiminutové zprávy budou končit krátce po začátku Zpráv FTV Prima a Událostí České televize, překrývat se budou jen v druhé polovině. Barrandov je nasadí od Nového roku.

Hned od 1. ledna začne televize Barrandov vysílat zbrusu novou denní hlavní zpravodajskou relaci. Předběhne všechny tři velké plnoformátové televize a svoje První zprávy, jak pořad nazvala, nasadí již od 18:45 hod. Vyplývá to z programových plánů na Silvestr a Nový rok, který médiím rozeslala Martina Slavíková, šéfka PR a marketingu TV Barrandov. Zprávy mají být podle schématu dvacetiminutové, na Nový rok na ně od 19:05 naváže druhá část záznamu vánočního koncertu Karla Gotta.

K TÉMATU: Roman Bradáč posilou televize Barrandov? Má pomáhat se zpravodajstvím

Název První zprávy používala do roku 2007 tehdejší televize Prima, dnešní Prima family, pro svůj někdejší Zpravodajský deník, který začínal v 19 hodin. Označení opustila poté, co si vyzkoušela přímou konkurenci s Televizními novinami na Nově od 19:30 hod., která jí nevyšla. Připravovaná hlavní zpravodajská relace Barrandova, na níž se má podílet i bývalý šéf zpravodajského kanálu ČT 24 Roman Bradáč, bude skutečně první v pořadí, protože Zprávy FTV Prima začínají až o deset minut později, od 18:55 hod.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov si registruje název Šest v šest, pro nový pořad na příští rok

Události České televize startují úvodním šotem Události za okamžik a Počasím rovněž v 18:55 a Televizní noviny na Nově tradičně v 19:30. Barrandov dosud vysílal jen krátké Rychlé zprávy v pozdějších časech okolo 22:00 hod. Dříve měl Hlavní zprávy a letos si krátce vyzkoušel i publicistický formát Dobrý večer, Česko!, který se v čase od 20:00 neuchytil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).