Hlavní navigace

Hitem letošních Vánoc budou také LCD televizory a set-top-boxy

10. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 12. 2008

Není těžké uhádnout, co by mělo být pod letošním vánočním stromečkem největším hitem. Podle deníku Lidové noviny půjde mj. o společenské hry, zvláště ty vědomostní, ale především elektroniku, hlavně pak LCD televizory a set-top-boxy. Ty jsou díky klesajícím cenám dostupné pro stále větší počet domácností, konstatuje deník. Důvodem je však také skutečnost, že v mnoha oblastech se přešlo nebo ještě přejde na terestrické digitální vysílání.

K TÉMATU: Prodeji digitálních televizorů se daří

Dále mají zákazníci zájem o navigace, mini DVD přehrávače, mobilní telefony, fotoaparáty a notebooky, dodala mluvčí obchodního řetězce Tesco Eva Karasová. Z výzkumu GfK, o kterém jsme psali na DigiZone.cz již včera, vyplynulo, že za první polovinu roku 2008 prodeje všech televizorů o devět procent. Kromě klasických LCD televizorů se také těšily popularitě plazmové obrazovky. Prodeje televizí rostou letos ze všech produktů nejvíce, řekl nedávno Jiří Klíčník z Electro Worldu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).