Hlavní navigace

HDTV kanál v platformě CS Link pravděpodobně příští rok

11. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 8. 2008

Satelitní digitální DTH platforma CS Link by se měla obohatit o kanál ve vysokém rozlišení již příští rok. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server Broadband TV News, který se odvolává na šéfa společnosti Media Vision Martina Janků, vlastníka značky CS Link. Platforma, která má v současné době přibližně kolem půl milionu klientů, by mohla v HDTV formátu přinést např. program Filmbox, který je už distribuován prostřednictvím IPTV a v Polsku také na satelitu Hotbird na pozici 13 st. vých.

Tipy C

K TÉMATU: Ivan Hronec: Filmbox HD bude do roka vysílat pro ČR na satelitu

Pomalu se stydím za to, že vysíláme v HDTV, prohlásil v květnu generální ředitel společnosti SPI International Česká republika a Slovensko Ivan Hronec. Souhlasím s názorem, že HD vysílání by měly rozjet komerční televize, ale pokud nedojde k dohodě mezi operátory, dodavateli obsahu a výrobci HD přijímačů, nemůžeme očekávat nějaký posun, dodal tehdy Hronec. Filmbox HD provozuje společnost Help Film, dceřinná firma SPI International, která drží patronát i pod kanály Filmbox, Filmbox Extra a Nostalgia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).