Hlavní navigace

HBO spustí další kanály v HD kvalitě, ale zatím pouze v Polsku

7. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 2. 2011

Společnost Time Warner, mimo jiné provozovatel a majitel filmového kanálu HBO, by měla v dohledné době spustit další stanice ve vysokém rozlišení obrazu. Informuje o tom server media2.pl. Pro tuzemského diváka jde však bohužel o špatnou zprávu, protože programy budou dostupné prozatím pouze u našich severních sousedů. Tam už funguje stejně jako v České republice program HBO HD, ale navíc také Cinemax HD. Jedinou možností je tedy předplatné některé ze zahraničních služeb.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Avatar už má datum televizní premiéry, 20. března ve 20 hodin na HBO

Time Warner by měl konkrétně do Polska expandovat s kanály HBO 2 HD a Cinemax 2 HD. Znamenalo by to, že na tomto trhu by již byly dostupné čtyři programy HBO ve vysokém rozlišení. media2.pl uvádí, že pokud půjdou přípravy podle plánu, tamní zákazníci kabelových a satelitních operátorů by se mohli programů dočkat ještě v prvním pololetí letošního roku. Start závisí právě na jednání s jednotlivými společnostmi. Technicky je však již vše připraveno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).