Hlavní navigace

Hannah Montana odstarovala širokoúhlé vysílání HBO v CS Linku a Skylinku

14. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 10. 2010

Diváci satelitních služeb CS Link a Skylink se dočkali širokoúhlého formátu premiérového kanálu HBO. Doposud zde širokoúhle vysílaly pouze programy HBO 2 (CS Link) a HBO HD (Skylink). Vlajková loď společnosti HBO Česká republika je nabízena v rámci takzvaného simulcryptu, tedy na jeho kódování se podílí více provozovatelů. Prvním takto nabídnutým filmem byl rodinný snímek Hannah Montana.

K TÉMATU: Stanice HBO a HBO Comedy začaly vysílat v širokoúhlém formátu

Širokoúhlý formát u stanic HBO, HBO 2 a HBO Comedy je zákazníkům kabelových a satelitních platforem dostupné již od 1. července letošního roku, někteří operátoři však museli dořešit jeho technickou realizaci. Stanice je nadále ve formátu 4:3 u rumunské společnosti RCS&RDS, která je provozovatelem služby Digi TV. V satelitních platformách CS Link a Skylink naladíte program na následujících parametrech: Astra 3B (23,5 st. východně), 11876/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování CryptoWorks a Irdeto.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).