Hlavní navigace

Hackeři napadli v sobotu web služby Skylink. Na dnešek slibovali její konec

10. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Ačkoliv útoky na web Skylinku hrozila v minulosti skupina Anonymous, nakonec ho napadla „konkurenční“ grupa Czechurity. Ta už napadla například web exekutorské komory.

V sobotu 8. prosince napadli počítačoví piráti webové stránky satelitní služby Skylink. Hackeři se nabourali do zdrojového kódu a umístili do něho obrázek z informací, že operátor bude nucen kvůli nečekaným technickým problémům ukončit k 10. prosinci, tedy právě k dnešnímu dni, svou činnost. Hackeři dále v textu uvedli, že vzhledem k nastalé situaci bude nutné na zacelení škod využít financí od zákazníků. Obnovení pak slibovala textová informace na začátek roku 2013.

BRAND24

Textová informace, která se v sobotu objevila v horní části webu satelitní služby Skylink.
Autor: repro foto Skylink.cz

Textová informace, která se v sobotu objevila v horní části webu satelitní služby Skylink.

K TÉMATU: Hackeři z Anonymous hrozí útokem na weby Skylinku a CS Linku. Kvůli poplatku

Pevně věříme, že s námi vydržíte i nadále a nebudete vyvozovat žádné důsledky. Přejeme krásně prožité svátky. Váš Skylink, bylo uvedeno také ve sdělení zákazníkům, které na web umístili hackeři ze skupiny Czechurity, která se v minulosti nabourala například i do webových stránek exekutorské komory. Útok na web Skylinku souvisí s největší pravděpodobností se zavedením takzvaného servisního poplatku za služby operátora ve výši 29 Kč/měsíc. Poplatek se však v praxi dotkne pouze zákazníků se základní programovou nabídkou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).