Hlavní navigace

Generální dohoda je možná, nové televize by odstartovaly příští rok

3. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 11. 2006

Nové digitální programy by mohly odstartovat během příštího roku. Záleží však na generální dohodě mezi všemi provozovateli vysílání, tedy jak novými digitálními stanicemi, tak nynějšími komerčními televizemi Nova a Prima. Vyplývá to z prvního dne konference o digitalizaci televizního vysílání v Českém Krumlově, kterou pořádá server Česká média.

BRAND24

Generální ředitel televize Nova Petr Dvořák slíbil, že stanice stáhne svoji kasační stížnost proti tomu, že jí Městský soud nechtěl připustit jako účastníka k projednávání žaloby televize Prima proti výsledku licenčního řízení na programové pozice v přechodných digitálních multiplexech B a C. Tím Nova odblokuje projednávání dalších žalob a umožní Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) znovu udělit digitální licence.

Podle Pavla Hanuše, vedoucího projektu digitalizace České televize, by po dohodě všech stran a vyřešení patu s licencemi pro digitální programy mohl signál DVB-T v letech 2008 až 2009 pokrýt sedmdesát procent území České republiky. Informoval o tom server Česká média. Majitel tohoto webu a Regionální televizní agentury Jaroslav Berka si ale nemyslí, že by se stáhnutím kasační stížnosti televize Nova situace s přechodem na digitální vysílání vyřešila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).