Hlavní navigace

Frekvence 1 dostala třísettisícovou pokutu za oplzlosti v Dámském klubu

3. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už minulý měsíc dostala stotisícovou pokutu společnost BBC Radiocom, skrze kterou Michel Fleischmann provozuje zpravodajské Rádio Zet.

Vulgární a pokleslý humor v Dámském klubu na Frekvenci 1 odměnila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání třísettisícovou pokutou. Regulátorovi se konkrétně nelíbila část pořadu, kterou celoplošná stanice patřící do mediálního domu Lagardère Active ČR Michela Fleischmanna odvysílala 26. června loňského roku v době od desáté hodiny dopolední do 12:00. Vedení pořadu označila rada za celkově vulgární a hrubě pokleslé. Nelíbilo se jíž též používání obhroublých výrazů a údajně primitivní vtipkování.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Fleischmannovo BBC dostalo stotisícovou pokutu, nepustilo do vysílání Český rozhlas

Není to poprvé co jedna z Fleischamannových stanic hřešila. Například před šesti lety, v říjnu 2008, potvrdil Nejvyšší správní soud pokutu 100 tisíc korun za tehdejší pořad Sexy život. I tehdy dostala Frekvence 1 lekci za možné ohrožení mravního vývoje dětí a mládeže. Začátkem minulého měsíce dostalo taktéž Fleischmannovou Rádio Zet stotisícovou pokutu za to, že na VKV vlny BBC nevpustilo Český rozhlas. Regulátor se tehdy zaměřil na vysílání, které bylo aktuální 24. března loňského roku. Fleischmann se v rozhovoru pro DigiZone.cz bránil, že nejde o povinnost, ale pouze možnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).