Hlavní navigace

freeSAT by UPC Direct podepsal smlouvu na šíření Eurosportu HD a Eurosportu 2 HD

30. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Satelitní operátor smluvně navýšil u Telenoru kapacitu transpondérů na pozici 1 stupeň západně, aby mohl ještě před fotbalovým Eurem spustit oba Eurosporty v HD kvalitě

Zařazení Eurosportu a Eurosportu 2 ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) do satelitní služby freeSAT by UPC Direct již nic nebrání. Operátor podepsal smlouvu s poskytovatelem satelitní kapacity na pozici 1 stupeň západně, firmou Telenor Satellite Broadcasting, na rozšíření prostoru pro HD kanály. Eurosport HD a Eurosport 2 HD se tak budou moci objevit v nabídkách freeSAT by UPC Direct a Focus Sat v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku ještě před zahájením fotbalového Eura 2012.

K TÉMATU: Satelitní freeSAT by UPC Direct zařadí v Česku Eurosport HD a Eurosport 2 HD

„Tato smlouva představuje další posílení naší dlouhodobé spolupráce s UPC DTH a potvrzujeme naši podporu pro další expanzi placené satelitní televize v regionu střední a východní Evropy,“ prohlásil viceprezident a generální ředitel Telenoru Cato Halsaa. Zařazení obou Eurosportů v HD kvalitě do nabídky freeSAT by UPC Direct by se nemělo projevit v koncové ceně pro její zákazníky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).