Hlavní navigace

Flix TV předběhl Antik Sat a odstartoval na počátku března

5. 3. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Flix TV
TÝDENNÍ REVIZE – Do Česka vstoupila první z minimálně dvou očekávaných satelitních platforem. Košický Antik Sat ještě vyřizuje formality.

Satelitní platforma Flix TV spustila přehlednou službu

Zcela nový satelitní operátor využívá služeb rakouské TAG (Telekom Austria Group) a signál bude šířit přes francouzskou družici Eutelsat 16 na pozici 16 stupňů východně stejně, jako košický Antik Sat. Obě platformy také budou vysílány prostřednictvím stejného Teleportu – stanice v obci Aflenz umístěné v rakouských Alpách.

Základem nabídky Flix TV by měla být přehlednost a srozumitelnost. Služba nabízí dva balíčky:

  • Dobrá TV – 57 stanic, z toho 15 programů v HD kvalitě za 299 Kč/měsíc.
  • Lepší TV (Dobrá TV + 25 programů navíc) – 82 stanic, z nichž 23 je v HD kvalitě (399 Kč/měsíc).

Nabídku lze rozšířit o dva tzv. prémiové balíčky: Aktivní balíček pro dospělé a milovníky nejen bojových sportů a HBO MaxPak.

Bohumil Herwig: Startuje nová satelitní platforma Flix TV. Je přehledná a srozumitelná

Bohumil Herwig: Satelitní operátor Flix TV odstartuje v březnu. Nova Sport 2 bude už v základu

Slow TV a „Hlavní nádraží“. Aktuálně má přes 540 tisíc zhlédnutí

Podobně jako další Slow TV program Planespotting, v němž sledují diváci letadla nad ranvejí pražského letiště, představuje vysílání z hlavního nádraží svébytnou formu zpravodajské služby s několika funkcemi navíc. Kamera zabírá jižní části nádraží z ptačí perspektivy nejen ve dne, ale i v noci. Obraz navíc doprovází autentický zvuk nádražního hlášení.

Pod videem lze zkontrolovat on-line tabuli příjezdů a odjezdů. Program samozřejmě nejvíc oslovuje komunitu železničních fanoušků, takzvaných šotoušů. Vznikl ve spolupráci se specialisty z redakce magazínu Zelpage.cz, který se vlakové dopravě v České republice dlouhodobě věnuje, říká Jan Kužník, programový vedoucí Slow TV.

Jan Brychta: Hlavní nádraží si na Playtvak.cz pustilo skoro půl milionu diváků


Autor: Bohumil Herwig

Rozhovor s provozovatelem pražského regionálního multiplexu, Leošem Pohlem

Provozovatel pražského regionálního multiplexu a několika televizních stanic Leoš Pohl představil programové změny, které čekají jeho kanály, a strategii rozvoje své vysílací sítě.

Podíleli se zástupci vaší společnosti nějak na přípravě aktuální strategie přechodu na DVB-T2?

Nikdo z naší skupiny nebyl ke spolupráci přizván. Je to snad tím, že strategie se vztahuje k účastníkům celoplošného vysílání. My provozujeme jen regionální síť jako operátoři a jako broadcaster vysíláme v jedné z nadregionálních sítí. Zkušenosti, které mají někteří z nás, jsou z přechodu analogového vysílání na DVB-T. Tehdy jsem spoluvlastnil a pracoval u jednoho z operátorů celoplošné sítě Czech Digital Group. Proto jsme byli vyzváni i ke spolupráci na tvorbě tehdejšího technického plánu přechodu. Veškeré informace o aktuální strategii přechodu na DVB-T2, které máme, pocházejí z médií.

Jan Brychta: Leoš Pohl: DVB-T2 nenabízí divákům žádnou přidanou hodnotu


Autor: Karel Choc

Stručně

Reklama a HbbTV – pohled regulátora poskytl předseda RRTV Ivan Krejčí, analýzu legislativních změn sepsal advokát Ondřej Preuss a specialistka Helena Havlíková. Zkušenosti z praxe doplnil broadcaster Leoš Pohl, vývojář Lukáš Hnilička a Michaela Vasilová z Atmedia.

Jan Brychta: Reklama a HbbTV: zadavatelům schází legislativa, vysílatelé věří v samoregulaci

Nová Digi TV – společnost Digi CZ, provozovatel výše uvedené satelitní platformy, mění skladbu programových balíčků. Stávajících zákazníků se prý změny nedotknou.

Bohumil Herwig: Nová Digi TV: Digi Sporty přesunuty, balíček Maxi zdražen, chystá se vysílání přes internet

Skylink – skupina Nova a provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink se domluvili, že programy Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD budou po dobu dvou měsíců zpřístupněny zdarma všem uživatelům platformy.

Jan Brychta: Zákazníci Skylinku dostanou oba Nova Sporty v HD na dva měsíce zdarma

Národní filmový archiv (NFA) – od konce února je zájemcům k dispozici nová webová platforma, která pod názvem www.filmovyprehled.cz zpřístupňuje ověřené informace o českém filmu.

Jan Brychta: Národní filmový archiv spustil webový portál Filmový přehled

Digi CZ nabízí internetové připojení jako doplněk k satelitní televizi. Pod obchodní značkou Digi Internet byla služba spuštěna 1. března. Pro zájemce jsou připraveny čtyři tarify rozlišené podle rychlosti připojení.

Jan Brychta: Digi CZ nabídne možnost internetového připojení nejen pro své zákazníky

BRAND24

Televizory Panasonic pro sezónu 2016/17 – ve zhruba stejném termínu jako loni a také ve stejném městě se odehrálo představení kolekce letošní sezóny. Největší novinkou je ale to, že výrobky budou na trhu podstatně dříve.

Bohumil Herwig: Panasonic Convention 2016 – spousta LCD, žádné OLED. Co dál?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).