Hlavní navigace

Fleischmann: Placení médií za státní peníze na nich nic nezmění

16. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 10. 2009

Michel Fleischmann, prezident mediální skupiny LagardéreČeské republice a na Slovensku, si myslí, že pokud veřejnoprávní média nebudou placena z peněz běžných občanů, ale tzv. za státní, v podstatě nic se na nich nezmění. Uvedl to ve včerejším diskusním pořadu televize Prima Fakta Barbory Tachecí. Uleví se určitě lidem, uleví se možná i politikům, protože budou mít pocit, že to kontrolují víc, uvedl Fleischmann.

BRAND24

K TÉMATU: Mediální komise chce veřejnoprávní média financovat ze státní pokladny

Na otázku Tachecí, zda je to dobře, reagoval šéf Lagardére výrokem, že si myslí, že nepůjde o větší kontrolu, ale pouze pocit. Takže dejme, dejme politikům za téměř 8 miliard báječný pocit, tak to chcete říci?, zeptala se Tacheci a Fleischmann odvětil: Proč by ne?. Musel také odpovědět na otázku, zdali tento názor nerazí pouze proto, že se pohybuje v komerční sféře. Já si myslím, že to má logiku, protože svět je dnes postavený jinak než v roce 1945, 46, kdy veřejnoprávní sektory začaly vznikat. Jsme v jiné době, jsme v době internetu a tak dále, odpověděl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).