Hlavní navigace

Firma Jaroslava Berky, majitele RTA, pracuje pro Radu ČT

13. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 3. 2009

Jak uvádějí dnešní Lidové noviny, firma Czech info, která patří podnikateli Jaroslavu Berkovi, pracuje pro kontrolní orgán České televize, tedy Radu ČT. O Berkovi je zajímavé se zmínit proto, jelikož je majitelem Regionální televizní agentury (RTA). Ta je jednou ze šesti společností, které v roce 2006 získala licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání a má na základě novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání nárok na tzv. kompenzační licenci pro DVB-T vysílání.

Firma Czech info podle listu zpracovává od začátku letošního roku měsíční analýzy vyváženosti a objektivity zpravodajství ČT. Analýzy pro redakci zpráv veřejnoprávní televize připravuje firma Newton Media. Důvodem proč si kontrolní orgán ČT vybral právě firmu podnikatele Berky, je skutečnost, že je schopna nezávislých analýz a podle předsedy Rady ČT Jiřího Baumruka i podrobnějšího zkoumání pořadů na ČT 24.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).