Hlavní navigace

FilmBox HD jedná o dalším satelitu pro střední a východní Evropu

1. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 2. 2008

Filmový kanál FilmBox HD, českým divákům známý pod dřívějším názvem Nonstop Kino HD, chce ještě letos uzavřít smlouvu na vysílání prostřednictvím dalšího satelitu pro region střední a východní Evropy. Serveru DigiZone.cz to potvrdil Ivan Hronec, generální ředitel společnosti SPI International CEE. Zároveň ale nepotvrdil, že by zmiňovaným satelitem měla být Astra.

BRAND24

Momentálně jsme s FilmBox HD na HotBirdu a uvažujeme o dalších satelitech. Zatím jsme neuzavřeli žádnou smlouvu, ale jednáme s každým operátorem, který pokrývá Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko. Naším zájmem je dostat se s HD programem na satelit, ale rozhoduje cena a partnerský projekt, řekl Hronec. Firma chce jednání dokončit do konce letošního roku.

Přes satelit HotBird vysílá FilmBox HD pouze pro zákazníky polské placené satelitní platformy „n“, která se zaměřuje na vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na polském trhu nyní vysílá už devět programů v HD kvalitě. V České republice byl FilmBox HD vůbec prvním programem ve vysokém rozlišení v češtině, vysílat zde začal loni v srpnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).