Hlavní navigace

Ferguson Ariva T265: máme pro vás parametry nového levného set-top boxu pro DVB-T2/HEVC

15. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Ferguson
UVNITŘ GALERIE – Jak jsme vás už o víkendu informovali, na CeBitu, který v Hannoveru potrvá do 18. března, představila firma několik důležitých novinek.

Aktuální poznámka: podívejte se ještě do diskuse. Je tam odkaz od Čendy (díky ti… :) na video na YouTube, kde je alespoň trochu vidět, jak vypadá, nebo nejspíše bude vypadat, nová Ariva 4K.

Na stránkách veletrhu CeBIT 2016 ani na firemní stránkách polského Fergusonu je ale zatím nenajdete. Rozhodně jsem však byl potěšen, že společnost komunikuje i s těmi, kteří na CeBitu nejsou.

A co pro vás máme? Zatím model Ariva T265, protože k Ariva 4K Kostas Brzeziński, Marketing & PR Manager společnosti Ferguson, říká: Zařízení bude uvedeno do prodeje během asi dvou měsíců.

ČTĚTE TAKÉ: Ferguson představí tři boxy Ariva pro DVB-T2/HEVC

Test: Ferguson Ariva 253 Combo: klon modelu 252 rozšířený o kabelovou TV, bez navýšení ceny

Set-top box Ariva T265 je určen pro příjem pozemního digitálního vysílání systému DVB-T/T2/HEVC a podle výrobce má jít o levný set-top box s čipovou sadou GX3201H, podporou přehrávání multimédií, dvěma rozhraními USB a nahráváním, včetně funkce TimeShift. Zabudována je podpora zvuku v Dolby Digital Plus, rozhraní HDMI, analogový A/V výstup a také digitální koaxiální audio výstup.

BRAND24

Ariva T265 si mj. poradí s videem s kódováním H.265/HEVC, H.264, MPEG-4 (ISO/IEC 14496–2) a také s obvyklým MPEG-2. Maximální rozlišení je Full HD (1920 × 1080 bodů), na digitálním koaxiálním audiovýstupu propustí zvuk systému 5.1.

Cena set-top boxu zatím není známa, rozměry jsou 134 × 88 × 27 mm, hmotnost 135 gramů (také jsem se divil). Provozní spotřeba je udávána na maximálních 10 wattů, napájení jde z externího zdroje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).