Hlavní navigace

Televize Febio odstartuje v lednu 2007, Z 1 už letos na podzim

10. 4. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 4. 2006

Plnoformátová digitální televize Febio zahájí vysílání v lednu příštího roku. Podle manažera rozvoje stanice Petra Sládečka ale ještě nepůjde o plnohodnotné vysílání, s tím počítá Febio od března 2007. Sládeček to uvedl v anketě serveru Česká média. Oproti tomu zpravodajská digitální stanice Z 1 plánuje podle jejího šéfa Martina Mrnky start už na letošní podzim.

BRAND24

V rozhovoru pro DigiZone.cz Mrnka minulý týden řekl, že Z 1 by měla být připravena k zahájení vysílání do čtyř měsíců. Dále však bude záviset na připravenosti ostatních programů, které získaly programovou licenci pro vysílání v přechodném multiplexu B, pro který Z 1 získala licenci. Sládeček ke startu televize Febio pro server Česká média řekl: Rádi bychom zahájili pravidelné vysílání v březnu 2007. Zprvu šestnáct hodin denně, při dosažení celoplošného pokrytí až 24 hodin denně. Od ledna 2007 už bychom ovšem byli rádi v éteru, se zaváděcím, testovacím programem.

Podobně se vyjádřil i majitel další nové digitální TV Pohoda, ostravský podnikatel Radim Pařízek. Podle prvních pocitů a dojmů do zákonné lhůty, to znamená do jednoho roku od udělení licence. Je třeba se připravit a jeden rok je tak akorát, přestože jsme už hodně udělali za rok a čtvrt, co se připravovaly digitální licence, řekl Pařízek Českým médiím. Ihned je připravena vysílat hudební televize Óčko, která se ale podle jejího generálního ředitele Jiřího Balvína musí domluvit na podmínkách s majitelem přechodné vysílací sítě C, Českým Telecomem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).