Hlavní navigace

Fashion TV pro Česko odstartovala na satelitu

26. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 2. 2009

Na satelitu Eutelsat W2 na pozici 16 st. vých. se včera objevilo vysílání módního kanálu Fashion TV v české verzi. Alespoň se tato televize takto identifikuje, její ID je FTV Czech. Zatím však nic nenasvědčuje tomu, že by byl šířen tuzemský program. Není se však čemu divit. Pravděpodobně se jedná prozatím o testovací vysílání, jelikož Lidové noviny nedávno uvedly, že ostrý program bude zahájen v prvních březnových dnech. Licenci pro šíření v kabelových rozvodech vlastní společnost Carolinas Corporation.

BRAND24

Fashion TV Czech na satelitu vysílat nemůže, RRTV ji udělila licenci pouze pro kabel. Eutelsat W2 tak bude pravděpodobně sloužit pouze jako distribuční trasa pro tuto platformu a také IPTV, kterou legislativa zahrnuje do stejné kategorie. Co se týká obrazové kvality, ta je velmi špatná. Vysílá se s rozlišením pouhých 352×576 pixelů v obrazové kompresi MPEG-2 a bitratem audia 128 kbps. Oproti světové verzi by se do vysílání mělo dostat více společenských témat a témat o životním stylu. Technické parametry příjmu – 11167/H, SR 11850, FEC 5/6.

ČTĚTE TAKÉ:
Česko-slovenská Fashion TV odstartuje v březnu
Kanál Fashion TV může začít vysílat v české mutaci

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).