Hlavní navigace

Falešní zástupci Grundig straší Pražany vypínáním analogu

1. 2. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
1. 2. 2007

Prahou stále obchází zaměstnanci společnosti Option One a straší diváky vypínáním analogové televize. Server DigiZone.cz na případ upozornil už loni v létě, kdy se podomní prodejci set-top-boxů pro příjem zemského digitálního vysílání soustředili na obyvatele Žižkova. Minulý týden takto obcházeli byty na Praze 4 – Spořilově a tvrdili, že Radiokomunikace ještě letos ukončí provoz analogového televizního vysílače na Žižkově.

Ve středu 23. ledna v našem domě obcházeli dva lidé, kteří nabízeli set-top-boxy a televize společnosti Grundig s tím, že prý již letos na jaře bude odpojený žižkovský vysílač. Osobně jsem myslela, že to má nastat až za pár let. Domažlice prý už odpojené jsou, informovala server DigiZone.cz jedna z oslovených obyvatelek Spořilova. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) přitom v Technickém plánu přechodu na zemské digitální vysílání (TPP) určil termín vypnutí žižkovského vysílače na leden příštího roku. Plán ale není pro televize závazný a zřejmě nebude dodržen.

Také v Domažlicích zatím k vypínání analogového televizního vysílání nedošlo, Radiokomunikace zde loni v listopadu zahájily vysílání digitálního multiplexu A. Chodsko tedy pokrývá jak analogový, tak digitální televizní signál, přičemž analogové vysílání by tu mělo skončit do června letošního roku. V tomto případě je jisté, že analogové kmitočty opustí programy ČT 1, ČT 2 a Nova, neboť jejich další vysílání by rušilo digitální programy v sousedním Bavorsku.

Zeptali jsme se společnosti Grundig, proč její zástupci uvádějí Pražany v omyl a nepřímo tak na ně vyvíjejí nátlak, aby si koupili digitální set-top-box. Nejde o akci naší společnosti. Jedná se o akci společnosti Option One, která pouze odebírá naše výrobky od jednoho z našich distributorů, společnosti Allcom. O jednání těchto lidí z Option One jsme byli již informováni a striktně jim sdělili, že tuto činnost nesmí spojovat s naší společností a prokazovat se jako zástupci Grundig (což se v minulosti stávalo). Již by se takto neměli prokazovat, odpověděl zástupce firmy Grundig Petr Masařík.

Tipy C

O vypínání analogového televizního vysílání v Praze ještě v letošním roce nemá Grundig podle Petra Masařka žádné informace a ani o něm neinformuje své zákazníky.

Čtěte také: Podomní prodej set-top-boxů? Známe podrobnosti

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).