Hlavní navigace

Extrémní počasí vyřadilo z provozu několik televizních a rozhlasových vysílačů

30. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rozhlasové vysílače se většinou potýkaly se ztrátou modulace, televizní pak byly bez signálu úplně. Výpadky mohli zaznamenat diváci a posluchači všude, kde se prudké přeháňky prohnaly.

Včerejší extrémní přeháňky, které se přehnaly přes Českou republiku, neměly za následek pouze hmotné škody, ale ve spolupráci se silným větrem, místy až orkánem, vyřadily z provozu na určitý čas také některé vysílače, a to ať už televizní, tak i rozhlasové. Vyplývá to z reakcí, které se sešly na diskusním fóru serveru DigiZone.cz. Tato skutečnost se dotkla například vysílače Větrný Jeníkov na Vysočině, které využívají pro šíření svých multiplexů společnosti ostravského podnikatele Radima Pařízka. Šlo konkrétně o Regionální síť 7 a multiplex 4.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nové programy České televize budou vysílat na severu Čech z Černé Studnice

Stejná skutečnost potkala pravděpodobně i Pařízkův vysílač multiplexu 4 z Chlumu u Hradce Králové. Podobnou situaci sledoval na Českobudějovicku i čtenář DigiZone.cz Bohumír Džubej. Včera, když se blýskalo na Kleti, měl MUX RS7 pár drobných mikrovýpadků a jeden trošičku delší, popsal Džubej. Z rozhlasových vysílačů se tato skutečnost dotknula například Fiedlerova kopce, Holého vrchu nebo Strážníku. Výpadek měl například ale také Český rozhlas Sever šířený z harrachovské frekvence 107.9 MHz. Na frekvenci běžela pouze nosná vlna s RDS, ale modulace vypadla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).