Hlavní navigace

Evropské veřejnoprávní televize včetně ČT vzhlíží nadějně k HbbTV

9. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 2. 2012

Evropská vysílací unie (EBU) nabídne při příležitosti konání Eurovize a později i Letních olympijských her v Londýně všem svým členům zdarma platformu pro nasazení hybridního širokopásmového vysílání označovaného zkratkou HbbTV. Více než 20 subjektů, které jsou zastoupeny v EBU, se na tom dohodlo na summitu, který se konal koncem minulého týdne v Ženevě.

BRAND24

K TÉMATU: Česká televize to s hybridní televizí myslí vážně. Budou mít diváci zájem?

Jak informovala EBU na svém webu, její členové budou postupovat při implementaci HbbTV společně. Jednotlivé subjekty si nyní mezi sebou mohou předávat postupy a zkušenosti s hybridním vysíláním a budou podporovat jeho urychlené nasazení. Základním smyslem této spolupráce je sdílení přesvědčení, že pouze vysoce kreativní obsah může vdechnout život hybridní technologii a pouze flexibilní a přeshraniční přístup umožní, aby se to stalo rychle, uvedl generální ředitel EBU Ingrid Deltenre. Zástupcem této vysílací unie pro je i naše veřejnoprávní televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).