Hlavní navigace

Evropa 2 i na Slovensku?

31. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 1. 2007

Francouzský mediální koncern Lagardére, který v České republice provozuje rádia Frekvence 1, Evropa 2, Rádio Bonton a pražské Inforádio, usiluje o vstup do slovenského rádia Okey. Prvotní informaci týdeníku Marketing a Media potvrdil i slovenský deník Sme. Vedení rádia Okey se ale k připravovaným změnám odmítlo vyjádřit.

Lagardére si už loni v říjnu podala u slovenského patentového úřadu přihlášku pro ochrannou známku Evropy 2. Deník Sme proto spekuluje, že pokud firma skutečně vstoupí do rádia Okey, přejmenuje ho na Evropu 2. Provozovatel by tak využil silné značky a osvědčeného modelu nejposlouchanějšího českého rádia i na Slovensku.

BRAND24

Rádio Okey je čtvrtou nejposlouchanější rozhlasovou stanicí na Slovensku, podle posledního průzkumu z konce loňského roku si jej denně naladí 320 tisíc posluchačů. Stanice není celoplošná, vysílá na jihozápadním, středním a části východního Slovenska. Celkem využívá devět vysílačů.

Rádio v minulosti úzce spolupracovalo s nejsledovanější slovenskou televizí Markíza, s níž ho pojil i spolumajitel Pavol Rusko. V době, kdy Ruskova politická strana Aliance nového občana kandidovala do parlamentu, podporovalo kandidáty této strany.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).