Hlavní navigace

Eutelsat ukáže na speciálním kanálu Hot Bird 4K1 zdarma obsah stanice 4K FunBox UHD

8. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Provozovatel stanic FilmBox chce na svém speciálním programu ukázat ve formátu Ultra HD dokumenty se zvířaty a panoramata měst. Později má přibýt i sport a hudba.

Majitelé Ultra HD televizorů s možnost dekódování H.265/HEVC budou mít možnost v následujících dnech sledovat obsah, který se v budoucnu objeví na nové stanici 4K FunBox UHD, již spustí letos na podzim společnost SPI International, mimo jiné provozovatel kanálů pod hlavičkou FilmBox. Dokumenty a další tvorba filmového distributora bude dostupná na speciálním kanálu Hot Bird 4K1, který bude fungovat při příležitosti technologického veletrhu ANGA. Všichni zájemci ho naladí volně prostřednictvím satelitní pozice 13 stupňů východně. Dalším vysílatelem, který sem dodá obsah, bude německá Anixe.

K TÉMATU: Ultra HD kanál 4K FunBox UHD odstartuje letos na podzim, počítá i s šířením v Česku

Zatímco SPI dodá budoucí obsah pro 4K FunBox UHD, Anixe dodá čtvrthodinu materiálů zaměřených na lifestyle a dokumentární tvorbu, kulinářské show, magazíny a filmové upoutávky. Vzhledem k délce stopáže půjde pochopitelně pouze o ukázky z vysílání. Berk Uzyiel, výkonný ředitel společnosti FilmBox International, která bude novou stanici 4K FunBox UHD provozovat, si slibuje vyzkoušení řady prvků, které technologie přináší, mimo jiné větší detaily, vyšší snímkovou frekvenci, dynamiku obrazu a bohatší barvy. Kromě dokumentů o zvířatech by se zde mělo objevit i panorama San Franciska nebo pohled na noční život v asijských velkoměstech. Stanice nabídne i sport a přenosy koncertů.

ČTĚTE TAKÉ: Služba FilmBox Live začala nabízet v Česku první filmy ve 4K

BRAND24

Po loňské úspěšné spolupráci s Red Bull Media (provozovatel kanálu Servus TV a platformy pro chytré televizory Red Bull TV, pozn. red.) jsme rádi, že můžeme přivítat více poskytovatelů tohoto obsahu na našem kanálu Hot Bird 4K1. Jsme rádi, že vysílatelé nás oceňují jako inovátora v oblasti Ultra HD a zároveň ukazují, jak je trh blízko ke komerčnímu spuštění formátu 4K. Dvanáct měsíců po spuštění našeho kanálu si Hot Bird 4K1 získal pozici jasné volby pro partnery, které tato technologie zaujala a chtějí poskytnout svým divákům větší zážitek při sledování 4K formátu, uvedl Markus Fritz, ředitel pro obchod a rozvoj společnosti Eutelsat.

Parametry příjmu: Hotbird 4K1 (13 stupňů východně), 11296/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).