Hlavní navigace

Eurosport získal opět práva pro polskou fotbalovou ligu, má to ale háček

13. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Panevropský tematický kanál začal pod svým novým majitelem, kterým je společnost Discovery Networks, vytvářet některé regionální mutace. Za několik dní odstartuje verze pro Benelux.

Panevropskému tematickému kanálu Eurosport se podařilo získat na následující čtyři sezóny opět vysílací práva na nejvyšší polskou fotbalovou ligu Ekstraklasa. Polská strana nám potvrdila, že Ekstraklasa odstartuje na Eurosportu 2 i v České republice. Nicméně, nevíme, jak dlouho v ČR poběží. Na Eurosportu 2 mohou v blízké budoucnosti proběhnout významné změny ve smyslu více lokálních variant a není vyloučeno, že polský trh (velmi důležitý pro Eurosport) a polské vysílání budou mít pro Ekstraklasu exkluzivitu, vysvětlil pro čtenáře DigiZone.cz Petr Nejedlý z české redakce Eurosportu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Eurosport představí příští týden novou podobu svého on-line přehrávače

Nejedlý konkrétně narážel na skutečnost, že panevropský tematický kanál začal pod svým novým majitelem, kterým je společnost Discovery Networks, vytvářet některé regionální mutace. V Rumunsku například funguje Eurosport Romania, v Dánsku nedávno odstartoval Eurosport Danmark a v Belgii, Nizozemí a Lucembursku se připravuje brzký start Eurosportu Benelux. Pokud by šlo vše beze změny, panevropský kanál bude vysílat celkem čtyři zápasy z Ekstraklasy – dva živě a dva ze záznamu. Sublicenci pro nejvyšší polskou fotbalovou ligu poskytl Eurosportu tamní satelitní operátor nc+, který ji bude vysílat na kanálech Canal+.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).