Hlavní navigace

Euro: Práva pro velkofilm Lída Baarová koupila v Česku videopůjčovna Netflix

11. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od příchodu Netflixu si řada lidí slibuje, že by mohl změnit situaci na poli videoobsahu v České republice. Řadu titulů nyní zájemci shánějí pouze takzvanou „šedou cestou“.

Americká on-line videopůjčovna Netflix, která hodlá do konce příštího roku expandovat i do České republiky a na Slovensko, koupila podle informací týdeníku Euro práva pro velkofilm Lída Baarová režiséra Filipa Renče. Informaci publikoval mediální dům Mladá fronta taktéž na serveru Živě.cz, jehož je vydavatelem. Zdroj, z něhož zpráva pochází, pochopitelně Euro neuvádí. Rozpočet filmu se pohybuje okolo osmi desítek milionů korun. V hlavních rolích se představí Táňa Pauhofová a Klára Issová, ale také německý herec Gedeon Burkhard, který se v minulosti proslavil díky seriálům Komisař Rex nebo Kobra 11.

BRAND24

ANALÝZA: Netflix v Česku? Bude to mít hodně těžké, shodují se jeho lokální konkurenti

Od příchodu Netflixu si řada lidí slibuje, že by mohl změnit situaci na poli videoobsahu v České republice. Do každé země, kam původně pouze americká on-line videopůjčovna expanduje, přináší řadu atraktivních titulů a především původní tvorbu, v jejímž čele stojí seriály House of Cards nebo Orange Is the New Black. Netflix se taktéž nebojí investovat do velkolepých projektů, jako je například Marco Polo. Atraktivní, zejména novinkové tituly musí zájemci shánět prozatím „šedou cestou“ prostřednictvím serverů typu Ulož.to, který podle informací Eura plánuje vstoupit do statistik Netmonitoru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).