Hlavní navigace

Ethnic TV spustila zkušební vysílání

12. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 5. 2009

Nová česko-vietnamská televize Ethnic TV spustila na pozici 13 st. východně promo vysílání na kmitočtu 11,604 GHz. Upozornil na to čtenář v diskuzi serveru Digizone.cz. Nová satelitní televize vysílá v režimu free-to-air, je tedy dostupná pro všechny diváky bez kódování. V první fázi nabídne čtyřhodinové bloky pořadů ve vietnamském jazyce s českými titulky, postupně plánuje rozšířit vysílání i na další menšiny.

K TÉMATU: Česko-vietnamská Ethnic TV odstartuje 14. května

BRAND24

Ethnic TV chce svým divákům poskytovat informace, které usnadní jejich integraci do společnosti. Televize bude zprostředkovávat přehled o politickém, kulturním a společenském dění nejen v České republice, ale i v celé Evropské unii. Cílem redakcí Ethnic TV je pokrýt vysílací schéma především původní tvorbou, na níž pracují zejména vietnamští redaktoři a redaktorky,“ uvádí tisková zpráva, která avizovala vznik nové televize. Ředitelem stanice je Miroslav Kunc, který vidí financování televize optimisticky, především díky příjmu z reklamy. V současné době má program 38 stálých zaměstnanců a podobný počet externistů. Nová televize oficiálně odstartuje ve čtvrtek 14. května.

DALŠÍ INFORMACE: Menšiny v Česku budou mít svou satelitní televizi

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).