Hlavní navigace

Ericsson otestoval televizní vysílání a Video On Demand v datové síti LTE

13. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 3. 2012

Televizní vysílání a přehrávání videa pro více uživatelů najednou v síti LTE vyzkoušela společnost Ericsson ve spolupráci s firmou Qualcomm Incorporated. Využily k tomu novou technologii eMBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services). Umožňuje efektivněji využívat dostupné radiové spektrum a mobilní sítě, sdělil Ericsson s tím, že komerční produkty podporující EMBMS budou celosvětově uvedeny na trh zřejmě v roce 2014.

K TÉMATU: ČTÚ zahájí aukci kmitočtů, které zbyly po televizní digitalizaci

Tato nově vznikající technologie skýtá potenciál významně snížit náklady na distribuci populárního multimediálního obsahu – streamovaného videa i obsahu přenášeného v době mimo špičku, ukládaného do paměti mobilního zařízení a přehrávaného v době, kterou si uživatel zvolí, vysvětluje firma. Zavedením technologie eMBMS budou moci mobilní operátoři lépe využít své stávající radiové spektrum a uvolnit kapacitu sítě.

BRAND24

Přes síť LTE tak bude možné šířit nejen televizní vysílání a videa, ale také aktualizace softwaru, určené pro větší počet mobilních zařízení nebo set-top-boxů. Technologie eMBMS může být obzvlášť užitečná během živých akcí, například hudebních koncertů nebo sportovních zápasů, kdy miliony spotřebitelů současně sledují stejný obsah a kdy lze tuto technologii využít k vysílání doplňkového obsahu, např. záběrů kamer z jiných úhlů, pro uživatele zařízení v síti LTE, dodala společnost.

Jsme přesvědčeni, že technologie eMBMS se stane klíčovým prvkem řešení exponenciálního růstu mobilních přenosů multimediálního obsahu a aplikací stahovaných z internetu. V současnosti se zaměřujeme na integraci všech funkcí této technologie a podporu služeb v rámci naší nabídky čipových sad pro sítě LTE, které položí základy blížícího se komerčního nasazení technologie eMBMS, uvedla výkonná viceprezidentka a prezidentka pro rozvoj globálních trhů Qualcommu Peggy Johnson.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).