Hlavní navigace

Evropská komise šetří státní dotaci na digitalizaci pro Channel 4

3. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
3. 4. 2008

Britská vláda bude muset vysvětlit Evropské komisi, proč přede dvěma lety poskytla komerční televizi Channel 4 státní dotaci ve výši 14 milionů liber (445 milionů korun) na přechod od zemského analogového na zemské digitální vysílání. Podle serveru Broadbandtvnew­s.com komise zahájila s kabinetem premiéra Gorgona Browna řízení, protože Channel 4 neměl v roce 2006 výrazné finanční problémy a peníze nutně nepotřeboval.

BRAND24

Podobným způsobem už Evropská komise zakročila proti státním dotacím na digitalizaci komerční televizí v Berlíně. V listopadu 2005 nařídila, aby tyto stanice státní pomoc na digitalizaci vrátily. V lednu 2006 zahájila komise šetření státní dotace ve výši 200 milionů eur na nákup set-top-boxů pro příjem zemské a kabelové digitální televize v Itálii.

V listopadu 2007 pak komise opět zasahovala v Německu: zrušila dotace pro komerční televize v souvislosti s přechodem na DVB-T ve spolkové zemi Porýní-Westfálsko. Zemský regulační úřad se ale proti rozhodnutí EK letos v lednu odvolal k Evropskému soudu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).