Hlavní navigace

DVtv: Veselovský a Drtinová budou dělat publicistiku pro vydavatelství Economia

6. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Koncept videoobsahu je založen na pravidelném denním vysílání. Obsah bude zaměřen jak na aktuální politické a ekonomické události, tak na významná společenská témata.

Příprava dlouho očekávaného projektu DVtv, za nímž stojí někdejší moderátoři Událostí, komentářů Martin VeselovskýDaniela Drtinová, se konečně může na plno rozjet. Vydavatelství Economia a společnost Diskurz TV Jana Rozkošeného, někdejšího editora analytické zpravodajské relace ČT, spolu dnes podepsaly smlouvu na dodávku videobsahu. Původní zpravodajsko-publicistický videoobsah, který by byl určený primárně pro web, u nás zatím v téhle podobě nikdo nevyráběl. Ze světa přitom víme, že podobné projekty mohou být velmi úspěšné, uvedl předseda představenstva a ředitel Economie Kamil Čermák.

BRAND24

K TÉMATU: Martin Veselovský: Při mém odchodu z ČT byly personální vztahy na bodu mrazu

Videa budou vznikat jednak v newsroomu Economie, ale také na konkrétních místech důležitých událostí. Půjde zejména o rozhovory s exkluzivními hosty, duely a debaty. Autorské týmy obou stran budou průběžně konzultovat a koordinovat své ediční plány. Economia garantuje redakční nezávislost a zároveň v této společnosti pracuje řada vynikajících novinářů, komentátorů a analytiků. Novináři Economie budou zváni do videoprogramu jako experti na konkrétní problematiku, jako komentátoři aktuálního dění a podobně. Videoobsah bude vycházet i z původních informací, které budou publikovat tituly vydavatelství Economia, přiblížil Rozkošný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).