Hlavní navigace

DVB-T z Berlína zachyceno během inverze v Krakově, 529 km daleko

14. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 11. 2011

UVNITŘ FOTO A VIDEO Inverzní počasí, které v listopadu dlouhodobě vládne na Českou republikou, posunuje možnosti dálkového příjmu stále dále. Zatímco nedávno vás server DigiZone.cz informoval o poslechu rozhlasového vysílání ze Švýcarska (viz blog autora), včera přišla na řadu televize v pásmu UHF, a to jak ve své analogové, tak i digitální podobě. Fakt, že analog je mrtev, minimálně včera neplatil.

BLOG LUKÁŠE POLÁKA: Dálkový příjem rozhlasu ze Švýcarska a další divy posledních dnů

Absolutním rekordem poslední doby, který se včera podařil jednomu z našich čtenářů, je zachycení digitálního pozemního vysílání z Berlína v polském Krakově. Vzdálenost mezi místem příjmu a stanovištěm Alexanderplatz byl neuvěřitelných 529 kilometrů. Na 44. kanálu se objevil multiplex ProSiebenSat.1, který obsahuje programy Kabeleins, N24, Sat.1 a ProSieben. Diskutující s přezdívkou Lankosher dodal do našeho fóra jako důkaz několik obrázků. V Plzni se pro změnu podařilo zachytit analogovou televizi z Maďarska. Video od Daniela Neumanna opět přikládáme níže.

Autor se bude v dohledné době věnovat podrobněji dálkovému příjmu z Německa a Polska na svém blogu.

BRAND24

DVB-T z Berlína zachyceno v polském Krakově. Na obrázku kanál ProSieben. (Screenshot: Lankosher, fórum DigiZone.cz)

Analogová televize RTL Klub z maďarského vysílače Kabhegy (57. kanál) zachyceného v Plzni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).