Hlavní navigace

Dosavadní dluhy Public TV přesáhly 300 milionů korun, včetně PublicComu

11. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 4. 2011

Kumulovaná ztráta společnosti PublicCom, která pro lifestylovou televizi Public zajišťuje veškerý program a patří pod ni zaměstnanci této stanice, činila v letech 2008 až 2011 podle předpokladů 169 milionů korun. Zjistil to server Mediář.cz, jež se odvolává na dokumenty, které firma poskytla Městskému soudu v Praze. Společnost Totalpress, provozovatel Public TV, je od 1. dubna v insolvenci.

Tipy C

K TÉMATU: Televize Public je v insolvenčním řízení, neplatila za vysílání v multiplexu 3

Podle Mediáře by měla dosavadní provozní ztráta Public TV, tedy její licencované společnosti Totalpress a servisní organizace PubblicCom, přijít minimálně na 300 milionů korun. Problém byl již od počátku v tom, že vedení televize v podstatě nevědělo, co si má s Public TV počít. Diváci si jistě vzpomenou na to, že stanice startovala jako filmový kanál a postupně se zformovala do dnešní podoby lifestylového programu s regionálním zpravodajstvím. Sama Public TV bude prostřednictvím Totalpressu dlužit v současné době minimálně 130 milionů Kč, a to i přesto, že se ji podaří prodat veškerý majetek, který se stal předmětem insolvenčního řízení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).