Hlavní navigace

Domažlicko, Královéhradecko a Brno čeká od půlnoci výluka televizního vysílání

20. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Až do šesté hodiny ráno nepůjdou vysílače Domažlice – Vraní vrch, Trutnov – Černá hora a Brno – Hády. Rozhlasového vysílání se údržbová přestávka nedotkne.

Televizním divákům na Domažlicku, severní části východních Čech a v Brně, kteří přijímají signál z pozemních vysílačů, dnes o půlnoci ztmavne obrazovka. České Radiokomunikace naplánovaly na noc pravidelnou údržbovou přestávku vysílačů Domažlice – Vraní vrch, Trutnov – Černá hora a Brno – Hády, která potrvá až do zítřejších šesti hodin ráno. Během této doby nepůjde na jmenovaných vysílačích žádný z televizních multiplexů.

Na Domažlicku se výluka dotkne veřejnoprávního multiplexu 1 České televize na kanálu 34 a multiplexu 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a kanálu 48. Krkonošská Černá hora nebude během odstávky vysílače šířit signálu multiplexu 1 na kanálu 40, multiplexu 2 na kanálu 61 a multiplexu 3 na kanálu 60. V Brně se na vysílači Hády odmlčí multiplex 1 na kanálu 29, multiplex 2 na kanálu 40 a multiplex 3 na kanálu 59. Další brněnský vysílač Barvičova bude vysílat i nadále, stejně jako silný vysílač Kojál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).