Hlavní navigace

Do druhého multiplexu v Polsku chce MTV, Viasat, HBO či Cinemax

13. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 10. 2008

Sedmadvacet vysílatelů projevilo zájem o obsazení programových pozic v druhém celoplošném zemském digitálním multiplexu v Polsku. Poptávkové řízení vyvolal tamní Úřad pro elektronické komunikace, aby zjistil, zda by byl vůbec zájem o volné, tedy bezplatné pozemní televizní vysílání v další digitální síti kromě první, která obsáhne všechny programy, které dosud v Polsku vysílají pozemní cestou analogově.

Mezi zájemci o pozice v druhém multiplexu jsou podle serveru Satkurier.pl i společnosti, které v Polsku a okolních zemích provozují placené kabelové a satelitní televizní kanály. Jde například o firmy AXN Europe, Cinemax Polska, HBO Polska, MTV Network Polska, či Viasat World. Zájem projevili také provozovatelé tří největších pozemně šířených analogových komerčních televizí Polsat, TVN a TV Puls.

BRAND24

Dalším zájemcem je například firma 4fun Media, která v Polsku provozuje kabelový hudební kanál 4fun, novinové vydavatelství Agora, provozovatelé komerční rádií Eska a Wawa, ale také firma TP EmiTel, dominantní provozovatel televizních a rozhlasových vysílačů v Polsku, která se dá přirovnat k tuzemské společnosti České Radiokomunikace.

Pro úřad tento zájem znamená, že uvažovaný druhý multiplex by neměl nouzi o obsah, a proto brzy vypíše konkurz na jeho operátora.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).