Hlavní navigace

Do Chebu a Jihlavy míří další rozhlasové stanice

23. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle webu Jihlavského DX klubu se do licenčního řízení přihlásilo Rock Rádio. Stanice nedávno pokryla svým signálem i středočeskou Mladou Boleslav.

Obyvatelé Chebu a Jihlavy by si v horizontu několika měsíců mohli naladit nové rozhlasové stanice. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vyhlásila výběrové řízení týkající se dvou nových kmitočtů. V případě Chebu jde konkrétně o frekvenci 91,8 MHz s výkonem 50 wattů, u Jihlavy o centrum města na frekvenci 88,9 MHz a výkon 200 wattů. Obě frekvence spojuje skutečnost, že zájemci o tyto kmitočty a lokality by se měli regulátorovi hlásit do 3. prosince letošního roku, kdy licenční řízení končí.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Na Jihlavsku odstartovala regionální televize i-Vysočina.cz, je v DVB-T i kabelu

Jihlavský DX klub (JIDXC), který přináší pravidelně aktualizované informace o nových VKV vysílačích, už má pro nové vysílače vhodné kandidáty. JIDXC přiřkl frekvenci 91,8 MHz v Chebu Rock Rádiu. Stanici, která před několika týdny spustila svou novou frekvenci ve středočeské Mladé Boleslavi. Vysílač Rock Rádia by měl být podle JIDXC situován do lokality Dvořákova ulice. Také v Jihlavě by měl kmitočet 88,9 MHz připadnout této rozhlasové stanici. Vysílač bude pravděpodobně umístěn v areálu nemocnice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).