Hlavní navigace

Do boje o členství v mediálních radách postupují Uhde, Eklová, Fričová i Jurinová

19. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanci budou mít nakonec před sebou více kandidátů o tyto posty, než se původně předpokládalo. O boj do Rady ČT se zapojí 45 a do Rady ČRo 19 kandidátů.

Volební výbor Poslanecké sněmovny se dnes shodl na definitivní podobě kandidátek pro doplnění rad České televizeČeského rozhlasu. Stalo se tak s denním zpožděním oproti původnímu plánu. Mezi kandidáty do Rady ČT nechybí například její předseda Milan Uhde, stávající místopředsedkyně Dana Eklová, ale také bývalá televizní moderátorka Eva Jurinová nebo programová ředitelka Primy a České televize Kateřina Fričová. Členové volebního výboru začátkem tohoto měsíce avizovali, že tajnou volbou pošlou k veřejnému slyšení 36 kandidátů pro Českou televizi a 18 kandidátů pro Český rozhlas. Nakonec jich ale bude víc.

K TÉMATU: Poslanci rozhodnou 18. února tajně o užším výběru kandidátů do mediálních rad

BRAND24

O post v kontrolním orgánu ve veřejnoprávní televizi bude posuzováno 45 a pro rozhlas 19 kandidátů. Jejich kompletní seznam zveřejnil například zpravodajský portál iDNES.cz. Server DigiZone.cz se snažil k tomuto seznamu dostat také, nicméně ze sekretariátu volebního výboru mu bylo vzkázáno, že se na něm teprve pracuje a na stránkách Poslanecké sněmovny se tedy objeví pravděpodobně ještě v průběhu dnešního dne. Veřejné slyšení kandidátů na nové radní se bude konat 25. a 28. února. Zpovídaní budou mít na sebeprezentaci pouhých pět minut a dalších deset se jich pak budou ptát poslanci.

Jakmile budou seznamy kandidátů na webových stránkách Poslanecké sněmovny oficiálně zveřejněny, server DigiZone.cz je k této zprávě doplní jako přílohu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).