Hlavní navigace

Diváci ve Svitavách budou zítra bez signálu televize i rádia

29. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Výluka slouží k tomu, že operátor vždy zkontroluje samotný vysílač, anténní systémy a provede také údržbu energetiky a vysílacích technologií. Ve Svitavách bude trvat šest hodin.

Údržbovou přestávku naplánovaly na zítřek na vysílači Svitavy – Kamenná Horka České Radiokomunikace. Pro diváky to znamená, že budou jak bez signálu televizního, tak i rozhlasového, konkrétně tedy bez všech stanic, jež jsou z této lokality šířeny. Z Kamenné Horky mohou obyvatelé Svitav naladit multiplex 1 České televize, multiplex 2 Českých Radiokomunikací a multiplex 3, jehož operátorem je společnost Czech Digital Group (CDG). Údržbová přestávka bude probíhat v době od 9. ranní do 15. hodiny.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Regionální síť 7 s novými programy České televize míří na sever Čech a do Svitav

Kromě kanálů 32, 39 a 60, tedy UHF pásma, se, jak již bylo řečeno, odmlčí i rozhlasové stanice v pásmu VKV (FM). V případě Kamenné Horky jde o jediné rádio, a to Český rozhlas Pardubice, který je šířen na vlně 102.4 MHz. Bez jeho signálu se budou muset posluchači taktéž v době od 9 do 15 hodin. Výluky rozhlasových a televizních vysílačů slouží k tomu, že operátor vždy zkontroluje samotný vysílač, anténní systémy a provede také údržbu energetiky a vysílacích technologií.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).